Βολουδάκης στον Υπουργό Εργασίας για θέματα εργαζομένων της ΔΕΥΑΧ

Με τον Υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη συναντήθηκε ο βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης για να του θέσει ζητήματα που αφορούν τους εργαζομένους της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Χανίων.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Συναντήθηκα με τον Υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη για να του θέσω ένα ζήτημα που αφορά τους εργαζομένους στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Χανίων.

Οι εργαζόμενοι αυτοί, όπως και οι εργαζόμενοι σε όλες τις ΔΕΥΑ της χώρας, ως προς τα δικαιώματά τους αποζημίωσης κατά την έξοδο από την υπηρεσία, βρίσκονται σε θέση δυσμενέστερη από τους άλλους εργαζομένους, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα.

Υφίστανται τις επιπτώσεις διαφόρων ρυθμίσεων και πλαφόν τα οποία περιορίζουν τις αποζημιώσεις τους για την έξοδο από την υπηρεσία όταν συμπληρώσουν τα συντάξιμα χρόνια τους σε επίπεδα χαμηλότερα από αυτά που λαμβάνει εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα με αντίστοιχο αριθμό ενσήμων και μισθολογικό ιστορικό. (Εννοείται ότι δεν παίρνουν το εφ’ άπαξ του Δημοσίου, ούτε και ζητούν να το πάρουν καθώς έχουν συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου).

Παράλληλα, υφίστανται περιορισμούς στην εφαρμογή ευνοϊκών εργασιακών ρυθμίσεων που ισχύουν για αντίστοιχων απαιτήσεων θέσεις στον ιδιωτικό τομέα, όπως η «ετοιμότητα εργασίας».

Ζήτησα να διορθωθούν οι στρεβλώσεις αυτές, οι οποίες παρουσιάζονται σε σχετικό υπόμνημα του σωματείου των εργαζομένων της ΔΕΥΑΧ, το οποίο είχα από ημερών διαβιβάσει στον Υπουργό. Ο Υπουργός ανέθεσε το ζήτημα στον Υφυπουργό Εργασίας Πάνο Τσακλόγλου, ο οποίος θα το επεξεργασθεί με τους συνεργάτες του και θα απαντήσει τις επόμενες ημέρες.»