Συνάντηση Βολουδάκη με φορείς της αγοράς των Χανίων

Με φορείς εκπροσώπησης της αγοράς των Χανίων συναντήθηκε ο βουλευτής της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης. Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με τους φορείς εκπροσώπησης της αγοράς συναντήθηκα σήμερα στο γραφείο μου στα Χανιά.

Σκοπός της συνάντησης, να ακούσω τη φωνή της αγοράς, όπως τακτικά πράττω, για να διαμορφώσω άποψη και να τη μεταφέρω στη Βουλή και στα συναρμόδια Υπουργεία.

Προφανώς, το πρώτο ζήτημα που απασχολεί τις επιχειρήσεις των Χανίων, όπως και κάθε πολίτη, είναι το κόστος της ενέργειας, τόσο του ηλεκτρικού ρεύματος όσο και των καυσίμων. Για το ζήτημα αυτό έχω τοποθετηθεί επανειλημμένως – και εγκαίρως! – με συγκεκριμένες μάλιστα προτάσεις, όπως π.χ. για τους λιγνίτες, ήδη από τον Οκτώβριο του 2021. Όπως είναι γνωστό αναμένουμε σύντομα ανακοινώσεις για δραστικούς τρόπους αντιμετώπισης τους προβλήματος.

Οι φορείς μου έθεσαν πολλά ακόμη ζητήματα, όπως τις ελλείψεις προσωπικού στην αγορά των Χανίων, διαδικασίες που καθυστερούν τις συναλλαγές με την εφορία, τον τρόπο εφαρμογής του αναπτυξιακού νόμου, αλλά και την καθυστέρηση στην νομοθέτηση κινήτρων για τις συγχωνεύσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ζήτησα από πλευράς μου την άποψή τους για ζητήματα που μου έχουν θέσει μεμονωμένα κάποιοι επαγγελματίες και επιχειρηματίες των Χανίων όπως την ανάγκη δημιουργίας ακατάσχετου λογαριασμού για επιχειρήσεις, αλλά και το ζήτημα των φορολογικών ελέγχων που γίνονται με τη διαδικασία των «εμμέσων τεχνικών», οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις καταλήγουν σε αποτελέσματα υπερβολικά για τους τζίρους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. (Προφανώς η φοροδιαφυγή πρέπει να τιμωρείται και μάλιστα αυστηρά, ώστε ο έλεγχος να λειτουργεί αποτρεπτικά για το μέλλον. Οι μέθοδοι υπολογισμού των πραγματικών φορολογητέων εσόδων όμως, πρέπει και αυτοί να ελέγχονται ως προς τον τρόπο εφαρμογής τους ώστε να μην οδηγούν σε μη ρεαλιστικά και εξοντωτικά αποτελέσματα)

Για όλα τα παραπάνω, θα έχουμε συνεργασία και με τους φορείς και με τα συναρμόδια Υπουργεία και υπηρεσίες στο άμεσο μέλλον.

Στη συνάντηση μετείχαν: ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Παντελής Πετσετάκης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Γιάννης Παυλάκης, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δώρα Κυριακάκη, εκ μέρους του ΕΒΕΧ το μέλος της Διοικούσας Γιώργος Πατεράκης και ο Πρόεδρος των Λογιστών Κώστας Σταυρουλάκης»

No alternative text description for this image