Ζητήματα των Χανίων έθεσε ο Βολουδάκης στον Πρωθυπουργό

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του Βουλευτή:

«Συναντήθηκα σήμερα με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου.
Συζητήσαμε μια σειρά θέματα, τόσο γενικής πολιτικής όσο και ειδικότερα των Χανίων.
Συζητήσαμε κατ’ αρχάς το ενεργειακό και την κρίση της ακρίβειας που αυτό έχει πυροδοτήσει. Η κυβέρνηση έγκαιρα έλαβε μέτρα, είναι όμως προφανές ότι ένα τέτοιας διάστασης πρόβλημα δεν μπορεί να εξαλειφθεί από τη μια στιγμή στην άλλη, ούτε μόνο με τις δικές μας, εγχώριες πολιτικές. Είχα την ευκαιρία να εκθέσω στον Πρωθυπουργό την άποψή μου για το ζήτημα αυτό, η οποία διαμορφώθηκε από την επαγγτελματική μου εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και από την επικοινωνία μου με τους πολίτες.
Όσον αφορά τα ζητήματα των Χανίων και της Κρήτης γενικότερα:
– Aναφέρθηκα στην ανάγκη να διασφαλισθεί το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του ΒΟΑΚ, πράγμα που βέβαια αποτελεί ούτως ή άλλως δέσμευση του Πρωθυπουργού. Πρόσθεσα και το ζήτημα της δυνατότητας μείωσης του κόστους χρήσης για τους τακτικούς χρήστες του νέου ΒΟΑΚ, όπως την παρουσίασα στην πρόσφατη ερώτησή μου στον Υπουργό Υποδομών.
– Αναφέρθηκα στα έργα τα οποία οι Δήμοι των Χανίων έχουν υποβάλλει για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». (Πολλά από αυτά έχουν ήδη ενταχθεί, είναι όμως σε εκκρεμότητα ακόμη ορισμένα για τα οποία και εργαζόμαστε!)
– Παρουσίασα την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η κτηνοτροφία της Κρήτης λόγω της έκρηξης των τιμών των ζωοτροφών και την ανάγκη της ενίσχυσής της, πέραν μάλιστα των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί.
– Ζήτησα ακόμη την κατά το δυνατόν ταχύτερη υλοποίηση των έργων τα οποία το Λιμενικό Ταμείο Χανίων έχει σχεδιάσει για τα λιμάνια του νότου, ειδικότερα τα μεγάλα, αυτά των Σφακίων και της Παλιόχωρας.»
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται, κουστούμι και εσωτερικός χώρος