Δεκτή η τροπολογία Βολουδάκη για ενίσχυση ελέγχου φορέων κοινωνικής πρόνοιας

Κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης έκανε δεκτή την τροπολογία την οποία κατέθεσε ο βουλευτής Χανίων Μ. Βολουδάκης, σχετικά με την ενίσχυση των ελέγχων στις προνοιακές δομές. Αφορμή για τη σύνταξη της τροπολογίας, απετέλεσε η υπόθεση του ιδιωτικού γηροκομείου «Αγία Σκέπη» στα Χανιά.

Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, προστίθενται στους ήδη διενεργούμενους ελέγχους, δυο ακόμη επιτόπιοι έλεγχοι κατ’ έτος, οι οποίοι όμως δεν θα διενεργούνται από τις υπηρεσίες της οικείας Περιφερειακής Ενότητας όπως γίνεται ως σήμερα, αλλά από υπηρεσίες γειτονικής Περιφερειακής Ενότητας. Σκοπός είναι να ενισχυθεί η αντικειμενικότητα του ελέγχου, περιορίζοντας το ενδεχόμενο επηρεασμού του ελέγχου από την επί πολλά χρόνια επαφή και τριβή μεταξύ των ίδιων φυσικών προσώπων, ελεγχομένων και ελεγκτών.

Ο Μ.Βολουδάκης είχε παρουσιάσει το περιεχόμενο της τροπολογίας και κατά τη συνάντησή του για το θέμα με την αρμόδια Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου στις αρχές Μαρτίου.

Το κείμενο της τροπολογίας: Τροπολογία_Προνοιακές_δομές

Η σημερινή ομιλία του Μ.Βολουδάκη στη Βουλή: