Βολουδάκης για ορυχείο γύψου στο Στόμιο Κισάμου: Απαράδεκτες μεθοδεύσεις για να επιτευχθεί περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου

Ο βουλευτής Χανίων Μανούσος Βολουδάκης κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα, σχετικά με τη σχεδιαζόμενη επένδυση εξόρυξης γύψου στο Στόμιο Κισάμου.

Με την ερώτησή του ο Χανιώτης βουλευτής καταγγέλλει μεθόδευση από πλευράς των επενδυτών με σκοπό να δοθεί άδεια στην επένδυση κατά παράβαση της ουσίας των σχετικών διατάξεων του νόμου.

Συγκεκριμένα, βασιζόμενος σε πρόσφατα σχετικά έγγραφα του Δήμου Κισάμου, ο Μ.Βολουδάκης τονίζει ότι επιχειρείται η κατάτμηση του έργου σε τρία υποτίθεται διαφορετικά έργα, ώστε η περιβαλλοντική αδειοδότηση να γίνει με κριτήρια πολύ ελαστικότερα από αυτά που το πραγματικό μέγεθος της επένδυσης επιβάλλει. Αν η διαδικασία αυτή γίνει δεκτή, το αποτέλεσμα θα είναι να μην εκτιμηθούν στις πραγματικές τους διαστάσεις οι περιβαλλοντικές συνέπειες του έργου, σε μια περιοχή με σπάνιο φυσικό κάλλος και σημαντική συμβολή στο τουριστικό προϊόν ολόκληρης της Κρήτης.

Ο Μανούσος Βολουδάκης ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να διασφαλίσει ότι για το έργο θα υποβληθεί μια ενιαία Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, όπως ο νόμος ορίζει, ώστε να μπορέσει αυτό να αξιολογηθεί στις πραγματικές του διαστάσεις.

Δείτε το πλήρες κείμενο της ερώτησης (ακολουθούν τα συνοδευτικά έγγραφα τα οποία κατέθεσε ο βουλευτής):

Ερώτηση στον Υπουργό Περιβάλλοντος για Στόμιο Κισάμου

Επισυναπτόμενα για Στόμιο Κισάμου