Ο Μ.Βολουδάκης στα Τοπόλια για το έργο της παράκαμψης

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του βουλευτή στη προσωπική του σελίδα στο facebook:

«Στο έργο της παράκαμψης των Τοπολίων έχουν γίνει κάποια λάθη στη φάση του αρχικού σχεδιασμού του έργου, και κάποια άλλα κατά την τροποποίηση της αρχικής μελέτης μετά τις πλημμύρες του 2019.
Λάθη που συνέβαλλαν στην πολυετή καθυστέρηση του έργου, αλλά και στα προβλήματα που παρατηρούνται σήμερα που το έργο έχει αρχίσει και πάλι να προχωρά, μετά το διάστημα της ακινησίας του 2015-19.
Επισκέφθηκα την περιοχή για να δω ο ίδιος τη σημερινή κατάσταση και για να ακούσω τους κατοίκους οι οποίοι δικαίως διαμαρτύρονται για τις εναποθέσεις μπάζων σε ρέματα και δασικές περιοχές.
Τεράστιες ποσότητες μπάζων έχουν εναποτεθεί σε διάφορα σημεία, υποβαθμίζοντας το περιβάλλον αλλά δημιουργώντας και κινδύνους πλημμύρας, καθώς έχουν μπαζωθεί και ρέματα.
Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας (Δ/νση Περιβάλλοντος) έχουν ήδη διαπιστώσει τις παράνομες πράξεις της εναπόθεσης μπάζων χωρίς τη σχετική άδεια.
Για το έργο πλήρη ευθύνη και αρμοδιότητα έχει η Περιφέρεια, όπως είναι γνωστό. Η Περιφέρεια πρέπει να προβεί σε μια σειρά ενέργειες άμεσα. Πρέπει πρώτα να φροντίσει για τον καθαρισμό των ρεμάτων από τα μπάζα, πριν αρχίσουν οι βροχές. Περαιτέρω, ακόμα κι αν η Περιφέρεια ισχυρίζεται ότι «δεν γνωρίζει ποιος εναπόθεσε τα μπάζα», πρέπει να παραπέμψει άμεσα στη Δικαιοσύνη την υπόθεση, μια που η ίδια διαπίστωσε τις παράνομες πράξεις, ώστε να καταλογισθούν ευθύνες όπου πρέπει. Το κυριότερο: η Περιφέρεια πρέπει άμεσα να βρει τόπο εναπόθεσης των μπάζων (όπως θα έπρεπε να έχει γίνει από το 2019), ώστε να μπορέσει το έργο να ολοκληρωθεί.»