Βολουδάκης στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη

Ακολουθεί η ανακοίνωση του βουλευτή στην προσωπική του σελίδα στο facebook:

«Στη Μαδρίτη, σήμερα, στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, είχα την ευκαιρία να θέσω στον Γενικό Γραμματέα Γιενς Στόλτεμπεργκ μια ερώτηση σχετικά με τη διαδικασία της ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στη Συμμαχία.
Ανέδειξα τον αρνητικό ρόλο της Τουρκίας η οποία θέτει διαρκώς προσκόμματα ισχυριζόμενη ότι οι χώρες αυτές υποθάλπουν την τρομοκρατία, πράγμα για όλους τους υπόλοιπους ανήκουστο. Ρώτησα μάλιστα αν η Συμμαχία έχει κι αυτή τέτοιες ανησυχίες, για αυτό καθυστερεί!
Η απάντηση ήταν όσο διπλωματική και ασαφής περίμενα! Προφανώς η ερώτηση έγινε για να ακούσουν το σκεπτικό οι συνάδελφοι από όλες τις χώρες – μέλη που ήταν παρόντες, να συνειδητοποιήσουν ότι η Τουρκία δεν είναι πρόβλημα μόνο για εμάς, κι ότι δεν είμαστε εμείς δύσκολοι!
Σημειώνω ότι ο ΓΓ, είπε στην απάντησή του ότι είναι αδιανότητα (incoceivable) να μην ολοκληρωθεί το συντομότερο η ένταξη. Θα του το θυμίσω αν χρειαστεί, πρώτα ο Θεός, στην επόμενη Συνέλευση, μετά από έξι μήνες!
Στην Επιτροπή “Δημοκρατία και Ασφάλεια” που μετέχω, τα αντικείμενα αυτή τη φορά ήταν κυβερνοασφάλεια, κλιματική αλλαγή, κλπ.
Eκλέξαμε επίσης τη νέα Πρόεδρο της Συνέλευσης, τη Γαλλίδα συνάδελφο Joëlle Garriaud-Maylam, από τη δική μας πολιτική ομάδα της κεντροδεξιάς.»
Φωτογραφικό υλικό: