Παρέμβαση Βολουδάκη για τους εποχικούς εργάτες γης

Στη Βουλή φέρνει ο βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης το θέμα της αδυναμίας κάλυψης των αναγκών του πρωτογενούς τομέα σε εποχικούς εργάτες γης.

Συγκεκριμένα:

Με ερώτησή του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, επισημαίνει τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται σήμερα στους συνοριακούς σταθμούς της Κακκαβιάς και της Κρυσταλλοπηγής για τη διεκπεραίωση των αδειών εισόδου των εποχικών εργατών από την Αλβανία. Ζητά ενίσχυση των σταθμών αυτών, και αναθεώρηση των διαδικασιών έγκρισης ώστε να ξεπερασθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια.

Ταυτόχρονα ο Μ.Βολουδάκης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Εξωτερικών με αφορμή την πρόσφατη συμφωνία με την Αίγυπτο για εννεάμηνη απασχόληση 5,000 εργατών γης. Σε αυτήν επισημαίνει ότι πρόκειται μεν για θετική εξέλιξη, δε φθάνει όμως για να καλύψει τις πολύ μεγαλύτερες ανάγκες του πρωτογενούς τομέα. Ερωτά ποιος είναι ο σχεδιασμός για σύναψη κι άλλων τέτοιων συμφωνιών, επισημαίνοντας ότι αυτές είναι προτιμότερο να συνάπτονται με γειτονικές χώρες με τις οποίες υπάρχει συνάφεια πολιτισμού. Σημειώνει επίσης ότι τέτοιες συμφωνίες μπορούν υπό προϋποθέσεις να συμβάλλουν και στη μείωση της παράνομης μετανάστευσης. Ταυτόχρονα ο
Μ.Βολουδάκης επισημαίνει δυσλειτουργίες που παρατηρούνται σήμερα στην έκδοση βίζας για αλλοδαπούς εργάτες, με ορισμένες Πρεσβείες μας στο εξωτερικό να καθυστερούν επί μακρόν τη διεκπεραίωση της κάθε περίπτωσης.

Η ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη: ΕΡΩΤΗΣΗ

Η επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Εξωτερικών: ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ