Βολουδάκης στον Προϋπολογισμό: η κυβέρνηση της Ν.Δ. μείωσε φόρους και εισφορές, επανέκτησε τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας

Απολογισμό της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης έκανε ο βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για τον Προϋπολογισμό του Κράτους, για το Οικονομικό έτος 2023. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο γεγονός ότι κατά τη διακυβέρνηση της Ν.Δ. μειώθηκαν φόροι και ασφαλιστικές εισφορές, χωρίς να θιγεί σε τίποτα το πρόγραμμα των δημοσίων δαπανών, όπου αντίθετα στους κρίσιμους τομείς όπως Παιδεία, Άμυνα, Υγεία, Κοινωνική Πρόνοια υπήρχε και συνεχίζεται αύξηση των δαπανών.

Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές του οποίου αμφισβητούσαν τις μειώσεις φόρων, ο Μ. Βολουδάκης είπε χαρακτηριστικά: «…Αυτά να τα πείτε σε κανένα ελεύθερο επαγγελματία που πλήρωνε 100% προκαταβολή φόρου επί των ημερών σας, σε κανένα γονιό που έκανε γονική παροχή το σπίτι στο παιδί του χωρίς να πληρώσει φόρο, ή σε κανένα νοικοκυριό που πλήρωσε ΕΝΦΙΑ κατά 35% μειωμένο σε σχέση με αυτό που πλήρωνε επί ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Μ. Βολουδάκης τόνισε ακόμη ότι επί Ν.Δ. ανεκτήθη η διεθνής αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας, όπως φαίνεται από τις 11 διαδοχικές αναβαθμίσεις της πιστοληπτικής της ικανότητας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, και από την επικείμενη απόκτηση της «Επενδυτικής Βαθμίδας», γεγονός που θα σημάνει χαμηλότερο χρηματοοικονομικό κόστος για όλους.

Ο βουλευτής Χανίων επεσήμανε παράλληλα ότι παραμένουν ορισμένα χρονίζοντα δομικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας τα οποία πρέπει να αντιμετωπισθούν: το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, παρά την αύξηση των εξαγωγών και την καλή πορεία του τουρισμού, δείχνει αδυναμία στην παραγωγική δομή. Αυτή οφείλεται κατά το Μ. Βολουδάκη στο υψηλό ενεργειακό κόστος που δυσχεραίνει τη μεταποίηση, αλλά και στη δυσκολία πρόσβασης σε πιστώσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ακολουθεί το βίντεο της ομιλίας του Μ. Βολουδάκη