Συνάντηση ΥΠΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλου με Μ. Βολουδάκη για θέματα των Χανίων

Με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο συναντήθηκε ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης, με αντικείμενο μια σειρά ζητημάτων αρμοδιότητας του Υπουργού που αφορούν τα Χανιά.

Κατ’ αρχάς, ετέθη το ζήτημα της παραχώρησης των Ιταλικών Στρατώνων στο Δήμο Χανίων, με σκοπό να μεταφερθεί εκεί το Δημαρχείο Χανίων, όπως έχει ζητηθεί τόσο από την προηγούμενη όσο και από τη σημερινή δημοτική αρχή. Ο Μ. Βολουδάκης ζήτησε να επισπευσθούν οι διαδικασίες της παραχώρησης, η οποία ήδη έχει καθυστερήσει με αποτέλεσμα το μνημείο να καταστρέφεται μέρα με τη μέρα, ο Δήμος Χανίων να μην μπορεί να υλοποιήσει το σχέδιό του και το ελληνικό δημόσιο ως ιδιοκτήτης του ακινήτου να μην έχει κανένα όφελος (στη διαδικασία της παραχώρησης εμπλέκεται και το Ταμείο Εθνικής Άμυνας, εξ ‘ου και η αρμοδιότητα του Υπουργού).

Περαιτέρω, ο Μ. Βολουδάκης έθεσε στον Υπουργό ορισμένα προβλήματα των στελεχών των Ε.Δ. που υπηρετούν στα Χανιά, κατόπιν και της συνάντησης που είχε πρόσφατα ο βουλευτής με την Ένωση Στρατιωτικών Π.Ε. Χανίων.

Μεταξύ άλλων, ετέθησαν:

– η ανάγκη ενίσχυσης του Ναυτικού Νοσοκομείου Κρήτης με προσωπικό (ειδικότητες γιατρών που λείπουν) και εξοπλισμό.

–  η έλλειψη στέγης για τα στελέχη ιδίως  του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας.

– η έλλειψη βρεφονηπιακού σταθμού, αντίστοιχου με αυτού που υπάρχει στις περισσότερες περιφερειακές ενότητες της χώρας.

Για τα ανωτέρω ζητήματα θα υπάρξει περαιτέρω συνεργασία με τον Υπουργό, αφού τα επεξεργασθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες.