Συνάντηση με Φορείς του Τουρισμού

15/09/2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Ο Μανούσος Βολουδάκης, στα πλαίσια των προεκλογικών του δραστηριοτήτων συναντήθηκε με τους φορείς εκπροσώπησης των επαγγελματιών, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων στον τουρισμό. Στη συνάντηση συμμετείχαν τα σωματεία των ξενοδόχων, των ξενοδοχουπαλλήλων, των ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων, των ενοικιαζομένων αυτοκινήτων και των τουριστικών πρακτόρων.

Κατά τη συνάντηση, επεσημάνθηκε από όλα τα σωματεία, ότι ναι μεν η φετινή χρονιά χαρακτηρίσθηκε από πτώση του τουρισμού, αλλά πολύ μικρότερη από όσο πολλοί περίμεναν, δεδομένης της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Η τελική διαπίστωση είναι ότι η τουριστική μας βιομηχανία άντεξε στην κρίση.

Οι φορείς έθεσαν στον Μ.Βολουδάκη τα βασικά κατά την άποψή τους ζητήματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπισθούν στο μέλλον. Κοινή διαπίστωση η ανάγκη ολοκλήρωσης των υποδομών του νομού (ΒΟΑΚ, αεροδρόμιο, λιμάνι της Σούδας, βιολογικοί καθαρισμοί κ.α) και η ανάγκη προσέλκυσης ποιοτικού τουρισμού με συμμετοχή της πολιτείας, όπως για παράδειγμα τη δημιουργία μαρινών στο νομό για σκάφη αναψυχής κ.λ.π.. Επιμέρους ζητήματα που ετέθησαν ήταν η ανάγκη περαιτέρω μείωσης των τελών αεροδρομίων, η οποία θα τονίσει την τουριστική κίνηση στη χώρα. Για τους φορείς του τουρισμού ιδιαίτερη σημασία έχει η βελτίωση της νομοθεσίας ώστε να περιοριστεί το γραφειοκρατικό κόστος για τον τουρισμό.

Ο Μανούσος Βολουδάκης αναφέρθηκε στην ως σήμερα κυβερνητική πολιτική γαι τον τουρισμό και επεσήμανε ότι υπήρξε άμεση αντίδραση από την πλευρά της κυβέρνησης στα δεδομένα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, όπως για παράδειγμα την κατάργηση των τελών παρεπιδημούντων για τις τουριστικές επιχειρήσεις, την μείωση του κόστους δανεισμού για τις τουριστικές επιχειρήσεις με κατάργηση της εισφοράς του νόμου 128, την μείωση των τελών προσγείωσης των αεροπλάνων κ.α.. Ανέφερε ακόμα ότι τα χρόνια της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας η τουριστική προβολή γινόταν με καμπάνια στο σωστό χρόνο και όχι με μεγάλη καθυστέρηση όπως γινόταν παλαιότερα. Ο Μανούσος Βολουδάκης τόνισε επίσης ότι ξεκίνησαν σημαντικά έργα υποδομών στο νομό που σχετίζονται με τον τουρισμό, όπως για παράδειγμα η νέα προβλήτα στο λιμα της Σούδας οι βιολογικοί καθαρισμοί του ΒΟΑΚ και της Κισσάμου, η ολοκλήρωση των καθέτων οδικών αξόνων του νομού και η πρόσφατη υπογράφη της πίστωσης για τη διαπλάτυνση του διαδρόμου προσγείωσης και απογείωσης του αεροδρομίου Χανίων.Πρόσθεσε επίσης ότι αυτά αποτελούν σημαντικά βήματα, αλλά θα πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα σε συνεργασία με τους φορείς του τουρισμού, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον τουρισμό στη χώρα.